Tech-ki

Windows 8

Annak idején a Windows 7-et csak akkor próbáltam ki, amikor megjelent a végleges változat.
Most, hogy a Microsoft külön blogot indított az operációs rendszer fejlesztésével kapcsolatban, illetve folyamatosan megismerhetők az újdonságok, valamint elérhetővé tette a Windows Developer Preview-t, nem alaptalan ezekből az információkból az idő előrehaladtával összegyűjteni a fontosabb, vagy a későbbiekben mindenképp hasznos változásokat, újdonságokat, trükköket.

Éppen ezért ezt a bejegyzést folyamatosan fogom frissíteni. Nagyjából egy linktárnak képzelem, mert az időről időre bizonyos blogokon, technikai oldalakon megjelenő újdonságokat gyűjtöm majd össze.
Persze egy idő után csoportosítani kell valamilyen szempont szerint, de az akkorra már adja magát.

Ezt a bejegyzést pedig linkelhetem majd saját, későbbi bejegyzéseimbe, illetve másoknak is segítség lehet, akik szeretnének a nyolcassal idejekorán (esetleg a megjelenése után) ismerkedni.
Mindenképp szubjektív lesz a lista, mert nem akarok minden apró hírmorzsát belinkelni, csak azokat, amelyeket tényleg használhatónak tartok.

Elsőnek legyen néhány kép a saját telepítésről, ami inkább csak érdekesség, sem mint valódi értékkel bíró link.

http://www.flickr.com/photos/67705304@N04/sets/72157627703994748/show/

De, hogy azért valami értéke is legyen az előbbi linknek, jöjjön egy jelenleg hasznos infó arról, hogy ha valaki nem fizikai vasra szeretné telepíteni  és így kipróbálni, hanem virtuális gépre (én is így próbáltam ki), akkor a bloggerek és fórumok által tapasztalatak szerint melyek a jelenleg szóba jöhető virtualizációs szoftverek a Windows 8-hoz:

http://twitterhelyett.blogspot.com/2011/09/running-windows-8-developer-preview-in.html

Mivel a Start menü eltűnt, és a Start gomb hatására (vagy a Windows billentyű lenyomására) már az új Start felület jelenik meg, így kell egy trükk a régi visszaállításához. Igaz ezzel az újdonság végleg elvész (illetve a változás visszaállításáig):
Tipp: A Windows 7-es Start menü engedélyezése a Windows 8 DP változatában

Illetve még néhány:
Alternatíva a Start menünek a Windows 8-ban
A Windows 8 kikapcsolása

Mivel leszenek olyan leírások, amit nem fogok belinkelni ebbe a bejegyzésbe, de magamnak elteszem, ezért kirakom ide a delicious online könyvjelzőim közül a windows8 címkéseket.

WindowsMix: Windows 8 bejegyzések.

Folyt. köv.

Forrás: http://pctamogatas.blogspot.hu/

vissza

Tech-ki

Kapcsolat

Captcha

Felhasználási feltételek:
Creative Commons - Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország